“EEMNES – Tussen de weilanden en langs de rivier de Eem staat het nieuwe bedrijfspand van Van der Wardt Bouwgroep. De broers Jos en Thom van der Wardt zijn trots op het duurzame onderkomen. Voormalig minister Elco Brinkman zal het pand morgen op feestelijke wijze openen.

Bouwbedrijf Van der Wardt is klaar voor de toekomst, het pand is voorzien van allerlei duurzame snufjes. “Het kost geld om zo’n gebouw neer te zetten, maar op de lange termjjn verdien je dit ruim terug”, aldus Thom van der Wardt. “We krijgen steeds vaker aanvragen voor duurzame bouwprojecten, dus we hadden al wat ervaring”, vertelt Jos van der Wardt.

Bij de bouw van het nieuwe onderkomen is aan alles gedacht. Zo dienen de grote dakoverstekken als permanente zonwering. Daardoor wordt het daglicht optimaal benut en gebruik van kunstmatig licht geminimaliseerd. Koelen en verwarmen van het pand gebeurt CO2 neutraal met een koude- en warmte opslag. Verder is het dak voorzien van zonnepanelen. De betonmassa houdt de warmte in het gebouw ook goed vast.

“Wij vinden het een stoer gebouw”, zegt Jos van der Wardt. “Ons pand is gemaakt van eerlijke en brutale materialen. Wij houden niet van gouden kettinkjes of roosjes. Door de koperen tussenverdieping heeft het toch een luxe uitstraling.”

Bouwbedrijf Van der Wardt is in 1938 opgericht door de grootvader van Jos en Thom van der Wardt. In de laatste vijftien jaar is de onderneming sterk gegroeid en heeft zich gespecialiseerd in de realisatie van luxe en vaak vrijstaande woningen. “We waren uit onze vorige onderkomen gegroeid”, aldus Thom van der Wardt.

Het bouwbedrijf deelt het nieuwe pand aan de Eemweg met architectenbureau B3 en keukenspecialist Elan Keukens en Koken. Elco Brinkman, die voorzitter van Bouwend Nederland is, opent morgen het gebouw op spectaculaire wijze. Van der Wardt zal dit moment ook aangrijpen om het nieuwe logo te presenteren.”